Waar vindt u ons?

U heeft een verwijsbriefje voor een echografisch onderzoek. Uw behandelend arts heeft u er wellicht al iets over verteld. Op deze pagina zetten we alles nog even op een rijtje voor u.
Bij echografie wordt door middel van geluidsgolven een onderzoek bij u uitgevoerd. Deze golven kunt u niet horen. Met behulp van de transducer (ook wel ‘echokop’) wordt over het te onderzoeken orgaan of de onderzoeksplek bewogen. Om goed contact te maken wordt gebruik gemaakt van een soort gel op uw huid.

Groningen stad

tekst

Welke voorbereidingen dient u te treffen voor uw echo-onderzoek?

Echo boven- en onderbuik

– Nuchter en een volle blaas.
Ter voorbereiding voor de echo moet de patiënt 6 uur van te voren nuchter blijven, d.w.z. niet eten, drinken (m.u.v. water) en roken.

Tevens moet de blaas van de patiënt goed gevuld zijn, om de blaas te vullen dient de patiënt anderhalf uur voorafgaand aan het onderzoek 1,5L water drinken (elk half uur een halve liter) en mag de patiënt niet uit te plassen voor het onderzoek (LET OP: Uitsluitend water).

Echo bovenbuik

– Nuchter.
Ter voorbereiding voor de echo moet de patiënt 6 uur van te voren nuchter blijven, d.w.z. niet eten, drinken (m.u.v. water) en roken.

Echo onderbuik

– Volle blaas.
U dient anderhalf uur voorafgaand aan het onderzoek 1,5L vocht te drinken (elk half uur een halve liter) en u mag niet uit plassen voor het onderzoek.

SEDN heeft vestigingen in Groningen, Hoogezand-Sappemeer, Veendam en Delfzijl.
 

Openingstijden

Dagelijks van 8.00 -17.00 uur

Telefonisch bereikbaar

ma. t/m vrij. van 8.00 – 12.00 uur
en van 12.30 – 17.00 uur
 

Algemene nummer

tel. 088 744 3000 (gratis)

De uitslagen van de onderzoeken worden via beveiligde verbindingen digitaal naar de aanvrager gestuurd.
 

Volg ons:

Call Now Button