Info voor verwijzers

SEDN is de grootste aanbieder van eerstelijns diagnostiek in de provincie Groningen. Wij hebben diagnostische centra in de stad Groningen, Hoogezand, Veendam en Delfzijl.

SEDN probeert zich te onderscheiden door geen of minimale wachtlijsten, goede service in een prettige omgeving, lagere tarieven dan de ziekenhuizen en een korte lijn voor u als aanvrager met onze radiologen.

Verzekeraars

SEDN heeft contracten met alle verzekeraars in Nederland en hanteert tarieven die onder die van de ziekenhuizen liggen. Dit betekent voor uw patiënten een lagere rekening voor beeldvorming en kosten met betrekking tot het eigen risico.

Aanvragen van onderzoeken

U kunt zoals gebruikelijk uw aanvraag voor diagnostiek indienen middels zorgdomein.

De uitslagen krijgt u digitaal in uw HIS, meestal binnen 24 uur. Bij afwijkende relevante bevindingen, overleggen onze radiologen direct telefonisch met u of uw praktijk.

Uitwisseling ziekenhuizen

Onze onderzoeken kunnen digitaal en snel worden uitgewisseld met de meeste noordelijke ziekenhuizen. SEDN werkt hiervoor samen met Stichting Gerrit, die de ICT verbindingen in de zorg in het noorden levert (o.a. Zorgmail en XDS). Onze foto’s en uitslagen kunnen hierdoor eenvoudig en snel worden uitgewisseld en gedeeld worden met de ziekenhuizen.

In het geval van een ossaal letsel, verwijzen wij de patiënten zelf door naar een SEH van keuze van de patiënt, en worden de foto’s en het verslag direct doorgezonden naar het ziekenhuis.

Indien er geen spoed is, maar in het geval dat een specialist van een ziekenhuis onze foto’s op een later moment toch wenst in te zien, dan kunt u of uw secretariaat dat aanvragen bij onze administratie en verzorgen wij dit verder conform de AVG richtlijnen, indien de patiënt akkoord is.

Kwaliteit

Wij werken met de modernste röntgen-, DEXA- en echo apparatuur en uw patiënten worden geholpen door een team van laboranten, physician assistants en radiologen, waarvan de meeste ruime ervaring in de ziekenhuizen hebben opgedaan of nog werkzaam zijn voor de noordelijke ziekenhuizen. SEDN is ISO 9001:2015 gecertificeerd.

SEDN heeft vestigingen in Groningen, Hoogezand-Sappemeer, Veendam en Delfzijl.

Wij zijn ISO 9001:2015 gecertificeerd.

Telefonisch bereikbaar

ma. t/m vrij. van 8.00 – 12.00 uur
en van 12.30 – 17.00 uur
 

Algemene nummer

tel. 088 744 3000 (gratis)

Openingstijden

Dagelijks van 8.00 -17.00 uur
 

Volg ons: