Info voor verwijzers

SEDN is de grootste aanbieder van eerstelijns diagnostiek in de provincie Groningen. Wij hebben diagnostische centra in de stad Groningen, Hoogezand, Veendam en Delfzijl.

SEDN probeert zich te onderscheiden door geen of minimale wachtlijsten, goede service in een prettige omgeving, lagere tarieven dan de ziekenhuizen en een korte lijn voor u als aanvrager met onze radiologen.

Verzekeraars

SEDN heeft contracten met alle verzekeraars in Nederland en hanteert tarieven die onder die van de ziekenhuizen liggen. Dit betekent voor uw patiënten een lagere rekening voor beeldvorming en kosten met betrekking tot het eigen risico.

Aanvragen van onderzoeken

U kunt zoals gebruikelijk uw aanvraag voor diagnostiek indienen middels zorgdomein.

De uitslagen krijgt u digitaal in uw HIS, meestal binnen 24 uur. Bij afwijkende relevante bevindingen, overleggen onze radiologen direct telefonisch met u of uw praktijk.

Uitwisseling ziekenhuizen

Onze onderzoeken kunnen, beveiligd, digitaal worden uitgewisseld met de Nederlandse ziekenhuizen. SEDN werkt hiervoor met het landelijke communicatiesysteem TWIIN (XDM) van Alphatron Medical. De medische beeldvorming met bijbehorende verslaglegging kunnen hierdoor eenvoudig en snel worden uitgewisseld met de ziekenhuizen.

In het geval van een ossaal letsel verwijzen wij de patiënten zelf door naar een SEH naar keuze van de patiënt en worden de röntgenfoto’s en het medisch verslag direct doorgezonden naar het ziekenhuis.

Indien er op basis van de bevindingen een doorverwijzing naar een specialist binnen een ziekenhuis plaatsvindt, dan kunt u of uw secretariaat een verzoek tot het delen van de medische gegevens bij onze administratie indienen. Wij verzorgen deze uitwisseling, indien de patiënt akkoord is, conform de AVG-richtlijnen.

Kwaliteit

Wij werken met de modernste röntgen-, DEXA- en echo apparatuur en uw patiënten worden geholpen door een team van laboranten, physician assistants en radiologen, waarvan de meeste ruime ervaring in de ziekenhuizen hebben opgedaan of nog werkzaam zijn voor de noordelijke ziekenhuizen. SEDN is ISO 9001:2015 gecertificeerd.

SEDN heeft vestigingen in Groningen, Hoogezand-Sappemeer, Veendam en Delfzijl.

Wij zijn ISO 9001:2015 gecertificeerd.

Telefonisch bereikbaar

ma. t/m vrij. van 8.00 – 12.00 uur
en van 12.30 – 16.30 uur
 

Algemene nummer

tel. 088 744 3000 (gratis)

Openingstijden

ma. t/m vrij. van 8.00 – 16.30 uur
 

Volg ons:

Call Now Button