Echo geleide injecties

Bij echografie wordt door middel van geluidsgolven een onderzoek bij u uitgevoerd. Via deze echo kunnen we heel precies de plek van de naald voor een injectie in beeld brengen en zo zorgen we ervoor dat we nauwkeurig het juiste gebied behandelen.

Welke echo onderzoeken kunnen worden uitgevoerd?

De echo onderzoeken waarbij een injectie zinvol kan zijn, betreft onderzoeken van de schouder, heup, knie en andere gewrichten. Veelal gebeurt dit voor het behandelen van een slijmbeurs ontsteking (bursitis) of een gewrichtsafwijking.

Hoe verloopt een echografisch onderzoek?

De echo laborant zal u in de wachtkamer oproepen. Als u dit liever niet heeft, geeft u dat dan even aan bij aankomst bij de balie van SEDN. In dat geval zal de baliemedewerker u naar de echo laborant brengen.

Na wederzijds voorstellen en identiteitsverificatie brengt de echo laborant u naar een kleedkamer waar u, indien nodig, de desbetreffende onderzoeksplek kunt ontbloten.

Als de onderzoeksplek ontbloot is, zal de echo laborant een kleine hoeveelheid (koude) gel hierop aanbrengen om een goede geleiding tussen de transducer (echokop) en lichaam te krijgen. Vervolgens zal de laborant of radioloog het onderzoek uitvoeren door de transducer over het te onderzoeken lichaamsgebied te bewegen. De beelden hiervan zijn te zien op een monitor.

Na het onderzoek wordt u weer naar de kleedkamer begeleid, waar u zich weer mag aankleden.

Direct een afspraak maken

Bij SEDN vinden wij het belangrijk dat u snel en goed geholpen wordt en eenvoudig een afspraak kunt maken. U kunt telefonisch een afspraak maken via het secretariaat van SEDN op telefoonnummer 088 744 3000 (gratis) of via uw huisarts.

Meer informatie

Heeft u na het lezen van bovenstaande informatie nog vragen, dan kunt u van maandag tot en met vrijdag van 8:00 – 17:00 uur telefonisch contact opnemen met de receptie van SEDN via het telefoonnummer 088 744 3000 (gratis). Vragen over het onderzoek zelf kunt u ook altijd stellen aan de laborant die het onderzoek uitvoert.

SEDN heeft vestigingen in Groningen, Hoogezand-Sappemeer, Veendam en Delfzijl.

Telefonisch bereikbaar

ma. t/m vrij. van 8.00 – 12.00 uur
en van 12.30 – 17.00 uur
 

Algemene nummer

tel. 088 744 3000 (gratis)

Openingstijden

Dagelijks van 8.00 -17.00 uur
 

Volg ons: